Μικράς Ασίας 59

57010 Πεύκα, Θεσασαλονίκη

+30 2310 674334

Δε-Πα: 09:00-20:00

ΧΟΡΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΡΥΘΜΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ

Το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής είναι βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργία ασκήσεων, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα βασικά στοιχεία της αγωγής: Μουσική, Ρυθμός, Κίνηση.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

ΑΠΟ
4-6
ΕΤΩΝ

που απευθύνεται;

Το μάθημα της Mουσικοκινητικής Aγωγής απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη τους επαφή με τον χορό. Μέσα από μία ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία που βασίζεται σε αρχές αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά θα γνωρίσουν βασικές έννοιες όπως ο ρυθμός, η κίνηση, ο χώρος.

Εκφράζοντας τους τονισμούς, τις διάρκειες, τις δυναμικές αυξομειώσεις και άλλα στοιχεία, αρχίζουν να κατανοούν την έννοια του μουσικού ρυθμού. Αργότερα, μέσα από τη δημιουργία ασκήσεων θα ορίσουμε το χρόνο, θα αντιληφθούμε το χώρο μέσα από τα σχήματα που θα δημιουργήσουμε και συμπληρώνοντας το στοιχείο του βάρους, θα παράγουμε την κίνηση.

ΑΓΩΓΗ

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Είναι ένα μάθημα προετοιμασίας για τον Κλασικό Χορό-Μπαλέτο. Η ανάδειξη των ατομικών δεξιοτήτων και ο σεβασμός της διαφορετικότητας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και της συνεργατικότητας είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να αποκομίσουν
τα παιδιά σημαντικά οφέλη, όπως, ανάμεσα στα άλλα: την κοινωνικοποίηση μέσα από την ομαδικότητα, οργάνωση σκέψης, εξάσκηση μνήμης, πειθαρχία, αποδέσμευση της δημιουργικής φαντασίας και το αίσθημα της ατομικής-συλλογικής ευθύνης.

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

ΑΠΟ
6
ΕΤΩΝ

που απευθύνεται

Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Κλασικός Χορός είναι η τέχνη που εξελίσσει την φυσική δομή του ανθρώπινου σώματος. Απευθύνεται σε όλους, από την ηλικία των 6 ετών και πάνω.

Με βάση την τεχνική μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις, μαθαίνουμε να ελέγχουμε το σώμα μας με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σταδιακά η στάση του, ενώ παράλληλα η κίνησή μας γίνεται πιο αρμονική. Το σώμα αναπτύσσεται, δυναμώνει και αποκτά ελαστικότητα και ισορροπία. Η μουσική, η αίσθηση του ρυθμού, της φόρμας και του χώρου είναι τα στοιχεία που θα χρειαστούμε ώστε να μπορέσουμε να εκφραστούμε μέσα από την κίνηση.

ΜΠΑΛΕΤΟ

Το μάθημα είναι βασισμένο στις αρχές της τεχνικής του Κλασικού Μπαλέτου (Ρώσικο σύστημα A. Vaganova), οι οποίες θα αποτελέσουν τα βασικά εφόδια για την προσωπική εξέλιξη του κάθε μαθητή.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

ΑΠΟ
11
ΕΤΩΝ

που απευθύνεται

Το μάθημα του Σύγχρονου Χορού απευθύνεται σε όλα τα άτομα ηλικίας 11 ετών και άνω. Σε άτομα που ασχολούνται ήδη με τον χορό –ανεξαρτήτως είδους– αλλά και σε όλους όσους έχουν απλά την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την κίνηση.

Έχοντας ως αφετηρία τον αυτοσχεδιασμό και μέσα από βασικές αρχές (σύστημα J. Limon) και τεχνικές Release (απελευθέρωση της κίνησης), πέρα από την δυνατότητα που θα μας δώσει ώστε να ασκηθούμε και να βελτιώσουμε την τεχνική μας, θα διευρύνουμε την αντίληψη, αλλά και την αίσθηση-έκφραση της κίνησης μέσα στο χώρο. Γνωρίζοντας βαθύτερα τις σωματικές μας ικανότητες και συνειδητοποιώντας την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα του καθενός, μαθαίνουμε ουσιαστικά να λειτουργούμε σε ατομικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Σύγχρονος Χορός είναι ένα απέραντο πεδίο έρευνας, δημιουργίας και έκφρασης, μέσα στο οποίο διαμορφώνονται και εξελίσσονται οι τεχνικές που θα δώσουν στο σώμα τα μέσα να εκφραστεί.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Το μάθημα είναι βασισμένο στη φυσική ροή της κίνησης (release τεχνικές), βασικές αρχές τεχνικής (σύστημα J.Limon)  και τον αυτοσχεδιασμό μέσα από οδηγίες δίνοντας έτσι την δυνατότητα να εκφραστούμε με μεγαλύτερη ελευθερία μέσω της κίνησης.

Το σύστημα J.Limon βασίζεται κυρίως στην εναλλαγή της σχέσης μας με τη δύναμη της βαρύτητας (από υποχώρηση σε αντίσταση και αντίστροφα).

Με τον όρο Release εννοούμε τις τεχνικές που στηρίζονται στη φυσική και οργανική ροή  της κίνησης χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερες μυϊκές εντάσεις (αρχή της ελάχιστης δυνατής προσπάθειας), με αποτέλεσμα τη συνεχή ροή της κίνησης.