Στεφανομάριο Φραντζέσκο Γαζιλας

Στεφανομάριο Φραντζέσκο Γαζιλας

Ο Στεφανομάριο Φραντσέσκο Γαζίλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995. Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση με τη μητέρα του, Ιταλίδα μουσικολόγο, στην ηλικία των έξι ετών και αμέσως άρχισε να μελετά φλάουτο με ράμφος.
Σε ηλικία 10 ετών, ξεκινάει τις σπουδές του στα κλασικά κρουστά και Drums με καθηγητή τον Σταύρο Ρέντη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.
Το 2012 επιτυγχάνει στις εισαγωγικές εξετάσεις του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, και γίνεται σπουδαστής της τάξης κρουστών με καθηγητή τον Αλέξανδρο Iωάννου.
Το 2017 παίρνει δίπλωμα στα Κλασσικά κρουστά με βαθμό Άριστα και Β’ βραβείο.
Είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Ειδίκευση στην Σύνθεση (τάξη Γ. Κυριακάκη).

Έχει πάρει μέρος ως μόνιμος κρουστός Ορχήστρας στις παιδικές όπερες “Σιωπή ο Βασιλιάς Ακούει” και “Ιππότης του Χιονιού” για περισσότερες από 90 παραστάσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.
Και έχει συμμετάσχει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων ως μέλος μικρού μουσικού συνόλου και ως συνθέτης.

Από το Μάιο του 2015 είναι μόνιμο μέλος της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το Μάιο του 2015 εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Πήρε μέρος ως μέλος ορχήστρας σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης (υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη) , της Συμφωνικής Ορχήστρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Δημόπουλου), του “Percautistic Ensemble” του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, της “MOYSA” – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μ.Μ.Θ. (υπό τη διεύθυνση των: Dariusz Mikulski, Γεωργίου Βράνου, Yuri Azevedo και της Ζωής Ζενιώδη), της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Συμφωνικής και Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της “Βig Band” Jazz Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (υπό τη διεύθυνση των προσκεκλημένων καθηγητών Prof. Timothy Farrell και Ass. Prof. Matthew Patnode), της Συμφωνικής και Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας του Συνόλου “Μάνος Χατζιδάκις”
Ελκύεται από τα μαθηματικά, τη μουσική σύνθεση και τις αναμίξεις τους.