Παναγιώτης Έντβιν-Παναγιώτου

Παναγιώτης Έντβιν-Παναγιώτου

Ο Παναγιώτης Εντβιν Παναγιώτου γεννήθηκε το 1972. Τις σπουδές του στο φλάουτο τις τελείωσε το 1994 στην Ακαδημία των Τιράνων.
Διδάσκει φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Συκεών, Ωδείο Σείριος, Ωδείο Φίλιππος Βέροια και στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και από τις τάξεις του έχουν αποφοιτήσει αρκετοί πτυχιούχοι και διπλωματούχοι μαθητές.

Έχει διδάσκει επίσης και στα μουσικά σχολεία της χώρας ως αναπληρωτής και ωρομίσθιος καθηγητής.Οι μαθητές του έχουν διακριθεί με βραβεία σε διαγωνισμούς (Ωδείο βορείου Ελλάδος 2004 , FLUTEMEETINGS Βόλος 2006,FLUTEMEETINGS Λάρισα 2009),διαγωνισμός Urs Rüttimann( Ωδείου Αθηνών 2013).

Καθόλη τη διάρκεια της εργασίας του ως Διδάσκων έχει παρακολουθήσει διάφορα παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά σεμινάρια με σημαντικούς καθηγητές όπως
Trevor Wye, Matthias Ziegler, Rachel Brown, Andràs Adorjàn, Patricia Morris, Benoît Fromanger, Wil Offermans κλπ.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει πολλά ρεσιτάλ όπως στο SANI FESTIVAL 2002 , Βαφοπούλειο Θεσσαλονίκη, Δήμος Βέροιας , Δήμος Κοζάνης , Ωδείο Φίλιππος Νάκας(NΕΟΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ 2001) κλπ. Το 1997 συνεργάστηκε με την ΟΠΕΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως βασικός σολίστ στην όπερα ‘ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ’ του W.A.MOZART. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές και δύο συμμετοχές σε ορατόρια με τον ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ.

Το 2012 συμμετέχει ως συντελεστής μουσικός για το βιβλίο αγγλικών (MAGIC BOOK 2) Γ΄ δημοτικού του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Είναι μέλος του συνόλου φλάουτων SLAPTONGUE, που δημιουργήθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη , με εμφανίσεις όπως στο Δήμος Θεσσαλονίκης ,Δήμος Αλεξανδρούπολης ,Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Κοζάνης, στα ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ 2011 κλπ.