Μαρία Παπαγεωργίου

Μαρία Παπαγεωργίου

Η Μαρία Παπαγεωργίου μεγάλωσε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, φλάουτου, θεωρητικών και μουσικοπαιδαγωγικών στο Νέο Ωδείο Θεσαλονίκης από όπου πήρε πτυχία Αρμονίας (τάξη: Πέτρου Μπεκιαρίδη), Αντίστιξης και Φούγκας (τάξη: Χρήστου Σαμαρά).

Είναι διπλωματούχος του Iνστιτούτου Z. Kodály της Ουγγαρίας όπου  φοίτησε με υποτροφία της Ελληνικής Εταιρίας Z. Kodály.

Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης από όπου πήρε δίπλωμα πιάνου (τάξη : Αικατερίνης Σακέττα). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τη Χαρούλα Γκλαβοπούλου και τη Σιράν Τσαλικιάν.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεωρητικών με το Γιάννη Γκουράνη, πιάνου με την Orsolya Szabó και τη Lilia Boyadjieva, διεύθυνσης χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, Katalin kiss και Péter Erdei, μουσικοθεραπείας με την Barbara Hesser, σεμινάρια με θέμα το σύστημα Kodály στη Θεσσαλονίκη και την Ουγγαρία, συνέδρια της Ε.Ε.Μ.Ε. και της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών, σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με το Λευτέρη Γρηγορίου και Séga Sidibé, Body Percussion με τη Βίκυ Χουζούρη καθώς και τον κύκλο εκμάθησης ελληνικών και αφρικάνικων κρουστών του «Κρουστόφωνου».

Από το 1997 εργάζεται ως καθηγήτρια θεωρητικών, πιάνου και μαέστρος χορωδίας.

Έχει διδάξει τις αρχές του συστήματος Kodály στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, θεωρητικά και ομαδικό τραγούδι στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Επί σειρά ετών δίδαξε υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου και στη Μουσική Σχολή Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη ενώ υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια της παιδικής και της μικτής χορωδίας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής με συναυλίες και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Από το 2006 έως σήμερα είναι μαέστρος της μικτής χορωδίας «Ίρις» του δήμου Παύλου Μελά, ενώ από το 2013 έχει αναλάβει το τμήμα χορωδίας του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, διδάσκει θεωρητικά και τα τμήματα παιδικής και μικτής χορωδίας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και είναι μαέστρος του γυναικείου φωνητικού συνόλου «Θαμυριάδες».