Εύα Ιεροπούλου

Εύα Ιεροπούλου

Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μουσικοπαιδαγωγικά και βιολοντσέλο.

Διδάσκει βιολοντσέλο, και μουσική – θεατρική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές και συντελεστές μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά.

Έχει εκδώσει πέντε  μουσικά CD, με δική της μουσική και στίχους: «το πράσινο μούσκαρι-ό» 2001, «τα πώς και τα γιατί» 2003, «ο Ίκαρος Ποντίκαρος», 2009, “το μικρό σπίτι της Νίνας” 2010, “η Ροζαλία με τις τρεις κοτσίδες” 2011.

Έχει επίσης εκδώσει πέντε βιβλία για παιδιά:

  1. «το μικρό σπίτι της Νίνας»,  2008, εκδ. Επόμενος Σταθμός,
  2. «ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα», 2008, εκδ. Μεταίχμιο,
  3. «ο άλλος μου εαυτός», 2009, εκδ. Άγκυρα,
  4. «τι τρέχει με το τηλέφωνο;» 2010, εκδόσεις Άγκυρα,
  5. “το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα” 2013, εκδόσεις Μεταίχμιο,
  6. “Das Luftkugeldorf” σε ομαδική έκδοση από το γερμανικό εκδ. οίκο Grossen Wahn Verlag
  7. τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται η κυκλοφορία της ιστορίας “το Φουσκοχώρι” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και η  κυκλοφορία στη Γερμανία από τον εκδ. οίκο Grossen Wahn Verlag της παιδικής ιστορίας “ο Ασπρογένης”.

Το Νοέμβριο του 2008 το θεατρικό της έργο για παιδιά «η χώρα των ονείρων» διακρίθηκε με τον πρώτο Έπαινο στο διαγωνισμό συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου που διοργάνωσε η Ένωση Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το βιβλίο της “ο άλλος μου εαυτός ήταν υποψήφιο για τα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2010, ενώ το παραμύθι της “το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα” ήταν υποψήφιο για κρατικό βραβείο το 2014.

Με το οικογενειακό μουσικό-θεατρικό σχήμα The Family Sound Machine έχει δώσει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη τις Βρυξέλλες και πολλές πόλεις της Ελλάδας παραστάσεις για παιδιά βασισμένες στη δραματοποιημένη απόδοση των  βιβλίων της.

 

Περισσότερα στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.evaieropoulou.gr