Βασιλεία Κοντοπούλου

Βασιλεία Κοντοπούλου

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1984. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές της στο Θρακικό Πνευματικό Ωδείο όπου σπούδασε πιάνο και θεωρητικά. Συνέχισε τις σπουδές της στα θεωρητικά στο Σ.Ω.Θ και απέκτησε πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Γ.Αγγελάκη. Ασχολήθηκε με το σύγχρονο και jazz τραγούδι και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη με την Ε. Μιχαλοπούλου αλλά και με την C. Roth στο Μόναχο. Ξεκίνησε την σπουδή της στο κλασικό τραγούδι με καθηγήτρια την Κ. Καρατζά και το 2015 απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας με « Άριστα Παμψηφεί».  Αποφοίτησε επίσης με «Άριστα Παμψηφεί» από την σχολή Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονικης με υπεύθυνο καθηγητή τον Α. Λαλούση. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων μηχανικός του Α.Π.Θ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος της Μουσικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα μουσικά δρώμενα (βλ. «Κυριακάτικα πρωινά» της Κ.Ο.Θ, « Τα Χρώματα της Μουσικής» στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, In-Edit Festival, “Federico Garcia Lorca/ έρωτας σκοτεινός σαν θάνατος” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Brouhaha International Street Festival/ Liverpool, μουσικοθεατρική παράσταση “Politae”/ Liverpool κ.α). Είναι μέλος μουσικών σχημάτων με ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα και δισκογραφική δουλειά (βλ. Inner Sail, Grey Paris) και μέλος του Roots and Routes International (international network for the promotion of cultural and social diversity in contemporary performing arts and media).

Έχει εργαστεί σε ωδεία ως δασκάλα σύγχρονου τραγουδιού αλλά και σε οργανισμούς (Save The Children International), οργανώνοντας μουσικοπαιδαγωγικά workshop με άξονα το τραγούδι, για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.