Αναστασία Γιαμούζη

Αναστασία Γιαμούζη

Η Αναστασία Γιαμούζη γεννήθηκε στην Κατερίνη. Στην ηλικία των 10 ξεκίνησε ηλεκτρική κιθάρα με τον καθηγητή Ηλία Κατσιάνο. Έχει πάρει το Alcm performance diploma του London College of Music, με βαθμό άριστα, στην Blues/Rock κιθάρα, καθώς και πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης.

Στην ηλικία των 15 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική παίζοντας σε τοπικά μουσικά σύνολα και στην ορχήστρα της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών. Το 2013 είχε συμμετάσχει και στο φεστιβαλ μαθητικών/φοιτητικών συγκροτημάτων Schoolwave. Έχει δυο χρόνια που ασχολείται με τη διδασκαλία, μεσα στα οποία έχει διοργανώσει σεμινάρια Blues-Rock κιθάρας και αυτοσχεδιασμού σε παιδιά και νέους, σε συνεργασία με τη Νεφέλη Μπραβάκη.

Πλέον, είναι φοιτήτρια του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση της σύνθεσης, με υπεύθυνο καθηγητή τον συνθέτη Γιώργο Κυριακάκη. Αρκετά από τα έργα της έχουν εκτελεστεί εντός και εκτός πανεπιστημίου. Επίσης, έχει συμμετάσχει και στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Τεχνών Γυναικεία Κραυγή, όπου συνέθεσε και εκτέλεσε έργα βασισμένα πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα.