ΜΟΥΣΙΚΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανεξάρτητα από το όργανο ή το είδος της προτίμησής του, ο κάθε μουσικός θα βρεθεί κάποτε στη θέση να χρησιμοποιήσει κάποιο μικρόφωνο, κάποιο ηχείο ή κάποιο μουσικό πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Δηλαδή κάτι απ όλο αυτό το πλαίσιο γνώσεων και τεχνολογικών δυνατοτήτων, που ονομάζεται Ηλεκτρονική Μουσική Τεχνολογία.

Γι αυτό το λόγο, φέτος στο ΣΕΙΡΙΟ, προσφέρουμε στο σπουδαστή ένα βασικό επίπεδο στοιχειωδών γνώσεων που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα αναντικατάστατο εφόδιο μαζί με τα άλλα μουσικά του προσόντα .

Το πιάνο είναι ένα χορδόφωνο πληκτροφόρο όργανο, που απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα ρεπερτόρια σε πάρα πολλά είδη μουσικής. Πρωτοεμφανίστηκε το 1700, ενώ «πρόγονοί» του έχουν δηλώσει την παρουσία τους στη μουσική εικονογραφία από τον 14ο αιώνα. Θεωρείται ένα από τα ευκολότερα όργανα για να ξεκινήσει κανείς, αλλά ίσως το πιο δύσκολο για να κατακτήσει.

Ο ρόλος του είναι κυρίως σολιστικός, αλλά δεν απουσιάζει από σύνολα, ιδίως στην jazz μουσική, καθώς και από τις συμφωνικές ορχήστρες σε κοντσέρτα. Το μουσικό κείμενο είναι αρκετά σύνθετο, καθώς ο εκτελεστής διαβάζει από δύο κλειδιά, χρησιμοποιεί τα δύο χέρια και τα δύο πόδια του. Οι δυνατότητες που προσφέρει, το καθιστούν σαν ιδανικό όργανο συνοδείας, είτε σε ελαφρά μουσική, είτε παίζοντας ολόκληρα ορχηστρικά μέρη σε αναγωγή.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

που απευθύνεται

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Ο ήχος, οι ιδιότητές του και η μουσική αντίληψη.
Το μουσικό όργανο σαν πηγή ήχου και ο έλεγχος του.
Home studio: Το προσωπικό μικρό στούντιο του μουσικού.
Ηλεκτρονικός υπολογιστής και μουσικά προγράμματα.
Κονσόλες, καλώδια, μικρόφωνα και ηχεία.
Ηχητικά εφέ, πεταλιέρες και άλλα μουσικά εργαλεία.
Η παραγωγή μουσικής στον προσωπικό υπολογιστή.
Μουσική και μουσικές γνώσεις στο internet, το profile του μουσικού.

Το κάθε μάθημα πλαισιώνεται από εργαστήρια, πρακτική εφαρμογή και ομαδικά projects, για την άμμεση κατανόηση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η μουσική τεχνολογία.

Οι βασικές γνώσεις Μουσικής Τεχνολογίας που προσφέρουμε, θα είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό εφόδιο στα προσόντα του σύγχρονου μουσικού.