[ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ] Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Σείριο.


*Δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής στο τέλος της Σελίδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/3/17: Η πληρότητα πλησιάζει το 95% οπότε υπάρχει η περίπτωση οι αιτήσεις να σταματήσουν Πρίν τις 17/3.


Η Μουσική Σχολή Σείριος προσπαθεί αδιάλλειπτα εδώ και δύο δεκαετίες -μέσω των ανθρώπων της- να ορίσει τη Μουσική εκπαίδευση ως ένα ταξίδι που ξεπερνά τις ακαδημαϊκές γνώσεις και την πληροφορία. Αντιλαμβάνεται τις νέες συνθήκες της κοινωνίας και οραματίζεται μια συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση μεταξύ δασκάλων και μαθητών, όταν άλλωστε τα όρια αυτών των δυο κατηγοριών είναι στην ουσία τους δυσδιάκριτα. Αυτή η σχέση, απαιτεί απ’ όλους τη μέγιστη προσπάθεια, ώστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να ξεπεράσουμε από αυτό που πολλές φορές θεωρούσαμε ως επαρκές: Η καλλιέργεια δεν έρχεται ποτέ ακολουθώντας απλά οδηγίες, πηγαίνοντας στο ωδείο ή παίζοντας απλά ένα μουσικό όργανο. Η καλλιέργεια είναι αποτέλεσμα  συνεχούς αναζήτησης, αποδοχής και αμφισβήτησης όλων αυτών που μπορεί να θεωρήσουμε δεδομένα. Έτσι, δε φοβόμαστε να δώσουμε στους σπουδαστές το σπουδαιότερο εφόδιο που δεν είναι άλλο από τη δημιουργικότητα: ωριμότητα,  σκέψη και δυνατότητα να νιώσουν την ανάγκη να “αμφισβητήσουν” ή να δεχθούν τις ιδέες μας.  Σ΄αυτό το ταξίδι, θα συμπορευθεί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με κοινό σκοπό την αναζήτηση.


«Η Λέξη και η Νότα»

Τι είναι ήχος, τι στίχος, τι μουσική και τι τραγούδι;

Γιατί η παράδοση είναι συνώνυμη της εξέλιξης;

Ποιες οι συγγένειες και ποιες οι αποστάσεις μεταξύ τραγουδιού και λόγιας μουσικής;

Πεθαίνει η ποίηση όταν τραγουδιέται;

Γιατί ψέλνουμε στις κοινές προσευχές ενώ μιλάμε στις κατ’ ιδίαν;

Τι είναι σύγχρονο, τι άχρονο, τι διαχρονικό και τι χάσιμο χρόνου;

Πόσοι αιώνες χωράνε σε τρία λεπτά;

Στο εργαστήριο αυτό, θα ασχοληθούμε κυρίως με το τραγούδι. Θα ψάξουμε να βρούμε από πού πηγάζει, ποιες διαδρομές ακολουθεί και πού εκβάλλει. Θα μιλήσουμε για τα προφανή και τα άπιαστα στοιχεία που το αποτελούν, για τον τρόπο που μας κατακλύζει, για το πώς λειτουργεί ή δεν λειτουργεί γύρω και μέσα μας. Θα ξεχωρίσουμε το ύφος από τον χαρακτήρα. Θα σταθούμε σε θέματα δημιουργίας αλλά και ερμηνείας. Η συνάντηση αυτή μπορεί να ενδιαφέρει όσους ασχολούνται με τον στίχο, τη μουσική και το τραγούδι, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, γράφοντας, παίζοντας, τραγουδώντας ή ακούγοντας, είτε τους αρέσει η δουλειά μου είτε όχι και ανεξάρτητα από το μουσικό είδος που αγαπά ο καθένας. Στον περιορισμένο χρόνο, ελπίζω πως το ουσιαστικότερο κομμάτι της συνεύρεσής μας θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση και τη μοιρασιά.


Λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή:

-Οι δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά On-Line, με την παρακάτω φόρμα.

– Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλοι, ανεξαιρέτως.

-Θα δοθουν βεβαιωσεις συμμετοχης σε ολους.

-Θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιάσουν οι δημιουργοί έργα τους  με ελληνικό ή ξένο στίχο.

– Οι θέσεις, δυστυχώς, είναι περιορισμένες, λόγω χωρητικότητας της σχολής. Θα τηρηθεί σειρά στις δηλώσεις συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ, για όλους.

Πρόγραμμα: Κυριακή 2 Απριλίου. 2:00μμ-4:00μμ & 4:15μμ-6:00μμ.

-Για την επαλήθευση της συμμετοχής σας, πρέπει να καταβληθεί το ποσό ως 28/3/2017.

[gravityform id=”7″ title=”true” description=”true”]

* Η συναλλαγή είναι ασφαλής και πραγματοποιείται μέσω PayPal. Εφ’ όσον δεν έχετε λογαριασμό, πατήστε sign up και πληρώστε με τη χρεωστική σας κάρτα.


Συμμετοχή


Αρέσει σε %d bloggers: